НОВИНИ

“Бачить вірус навіть у повітрі”: вчені створили унікальний прилад для виявлення COVID-19

Російські вчені заявили про створення медико-біологічного приладу “Детектор-БІО”, який здатний виявляти в повітрі бактерії, токсини й віруси, зокрема й COVID-19.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Перший такий у країні прилад представив Красногорський завод ім. С.А. Звєрєва на форумі “Армія-2020”.

Коментар: Це спільна розробка з НДЦ епідеміології та мікробіології ім. М. Ф. Гамалії МОЗ РФ. За допомогою такого приладу на автоматичний аналіз проби повітря йде від 10 до 30 хвилин залежно від концентрації патогенів та інших факторів“, – розповів генеральний директор підприємства Олександр Новіков.

За його словами, випробування приладу завершилися в червні, а його сертифікація тільки готується, тому замовити пристрій поки не можна.

Коментар: Однак готовність у нас максимальна, і за необхідності ми готові зробити стільки, скільки буде потрібно замовнику. Важливо, що цей прилад може реагувати на різні патогени в повітрі, тому його можна застосовувати як у цивільних цілях, так і для забезпечення біологічної безпеки“, – заявив Новіков.

Відзначається, що “Детектор-БІО” призначений для виявлення одночасно до 86 збудників інфекційних захворювань вірусної і бактерійної природи, а також токсинів у навколишньому повітряному середовищі в повністю автоматичному режимі. Аналіз проводиться двома незалежними методами – полімеразною ланцюговою реакцією в режимі реального часу і методом імунофлуоресценції.

Прилад призначений для організації безпеки на місцях масового скупчення людей, під час проведення масових заходів, в об’єктах інфраструктури, метро, аеропортах, залізничних вокзалах і транспортно-пересадкових вузлах.

Джерело: сайт Риа Новости

Читайте також: Вчені назвали розвинену країну, яка найбільше постраждала від коронавірусу

Дмитро Гаврилюк

Кажуть журналісти - сидяча робота? Це не про Діму. Нашого Дмитра хлібом не годуй, а дай лише попрацювати в домашньому садку. В перервами між практикою, він ділиться секретами і лайфхаками своїх знань. А ще Діма морж! Інколи нам здається, що в його жилах тече антифриз! Наразі Діма вегетаріанець з 3-річним стажем, який розкаже вам усе про користь бобових і овочів. І часто пише про це у авторському блозі.

Недавні новини

В Україні підвищать мінімальну допомогу по безробіттю: скільки платитимуть

Державний центр зайнятості анонсує нові умови виплат безробітним з жовтня 2024 року, пише судово-юридична газета.…

16 хв. ago

“Залишилося два дні”: українці можуть отримати 21 тис. грн допомоги

У жителів прифронтових територій залишається два дні на реєстрацію на надання "зимової допомоги". Йдеться про…

42 хв. ago

Волинянин зі спільницею протягом року шантажем вимагав у судді 15 тис. доларів

Правоохоронці викрили 56-річного волинянина, який спільно зі співмешканкою протягом року шантажував суддю з Житомирщини. Зловмисник…

46 хв. ago

У Раді назвали суму, яку будуть платити чоловіки для бронювання від мобілізації

В Україні планують ввести економічне бронювання від мобілізації. Для того, аби його отримати, військовозобов'язані чоловіки…

1 годину ago

Є важливий нюанс: Хто платить штраф за непристебнутий ремінь пасажира

Багатьом доводиться їздити на автомобілях: і в ролі водія, і якості пасажирів. У цьому випадку…

1 годину ago

Керівник Одеського ТЦК пояснив своє ставлення до “бусифікації” та російських маніпуляцій

Останнім часом конфліктів за участі працівників ТЦК в Одесі поменшало. А відео, що потрапляють у…

2 години ago