Азербайджан назвав “єдину умову” припинення вогню в Карабасі

event 14:42 Четвер 01 Жовтня 2020 ПОДІЇ

Президент Азербайджану Ільхам Алієв озвучив ключову умову припинення бойових дій у Нагірному Карабасі.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: На зустрічі з пораненими в бойових діях Алієв заявив про необхідність відновлення територіальної цілісності країни, що є “єдиною умовою” повернення миру до регіону.

Коментар: Вірменія повинна відмовитися від окупаційної політики. Замість цього прем’єр-міністр Вірменії ставить перед нами умови, він поставив перед нами сім. Я не так давно заявив, що ми відкидаємо їх. У нас тільки одна умова – ЗС Вірменії безумовно, у повному складі і негайно повинні покинути наші землі. Ця умова в силі і якщо уряд Вірменії її виконає, бої припиняться, кров перестане проливатися і встановиться мир у регіоні. Ми хочемо миру і хочемо вирішення конфлікту“, – сказав Алієв.

За його словами, єдиною причиною, через яку Азербайджан “був вірний переговорам” – це надія.

Коментар: Нас обнадіювали і нам давали певні сигнали: потерпіть і питання вирішиться. Однак, я попереджав, що якщо переговори не дадуть результату, Азербайджан розв’яже питання військовим шляхом. Наша справа правильна, ми хочемо відновити нашу територіальну цілісність, і ми це зробимо. Азербайджан повинен відновити територіальну цілісність. Бойові дії, що тривають четвертий день, спрямовані на відновлення історичної справедливості. Нагірний Карабах – історична територія Азербайджану“, – заявив Алієв.

Лідер Азербайджану також повідомив, що під час чотириденних боїв збройним силам країни нібито вдалося зайняти стратегічні висоти, звільнити низку територій, які довгий час перебували під окупацією.

Джерело: сайт “Інтерфакс-Азербайджан”

Читайте також: Росія хоче виступити посередником у війні за Нагірний Карабах

Останні новини
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
Читати більше новинarrow_forward