НОВИНИ

Авто в Україні зможуть зупиняти без причини: в МВС дали пояснення

Надання поліцейським права зупиняти автомобіль без конкретних законних підстав має дві причини, одна з яких – боротьба із незаконним обігом зброї в країні.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Про це розповів радник міністра внутрішніх справ України Володимир Мартиненко. За його словами, законопроєкт №2695 про посилення відповідальності за порушення Правил дорожнього руху, що був ухвалений 16 лютого, є компромісним.

Мартиненко наголосив на двох моментах, чому норма про право поліцейського зупиняти авто та перевіряти стан водія є вкрай важливою.

Перша причина полягає в тому, що в умовах війни в Україні дорогами перевозиться велика кількість зброї і вибухівки. Право на зупинку і перевірку авто в такому випадку є нормальною світовою практикою.

Коментар:У нас уже сім років йде війна. І весь цей період у нас в автомобілях перевозиться величезна кількість зброї і вибухівки. Відповідно, для того, щоб її виявляти, періодично автомобілі треба перевіряти. Це неписані правила в країнах, в яких відбуваються збройні конфлікти, обов’язково треба застосовувати ті важелі, які могли б дати змогу виявляти на ранніх етапах зброю та вибухівку“, – пояснив радник міністра.

Друга причина пов’язана із необхідністю періодичної перевірки водіїв на предмет алкогольного чи наркотичного сп’яніння. Адже саме п’яне водіння є однієї з причин смертності на дорогах.

Коментар: За період незалежності України загинуло понад 180 тисяч людей. Однією з причин смертності на дорогах є нетверезе водіння. Щоб виявляти нетверезих водіїв треба періодично зупиняти транспортні засоби, щоб перевіряти, чи водій не перебуває в стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння“, – наголосив він.

Джерело: сайт Обозреватель

Читайте також: Степанов вилетів до Індії аби особисто привезти вакцину проти COVID-19

Дмитро Гаврилюк

Кажуть журналісти - сидяча робота? Це не про Діму. Нашого Дмитра хлібом не годуй, а дай лише попрацювати в домашньому садку. В перервами між практикою, він ділиться секретами і лайфхаками своїх знань. А ще Діма морж! Інколи нам здається, що в його жилах тече антифриз! Наразі Діма вегетаріанець з 3-річним стажем, який розкаже вам усе про користь бобових і овочів. І часто пише про це у авторському блозі.

Недавні новини

З 4 травня статус “обмежено придатний” для військовозобов’язаних скасовується

Міністерство оборони України внесло зміни у процедуру визначення придатності до військової служби. Відповідні зміни до…

1 годину ago

Як спекти смачну паску: 10 тонкощів від хороших господинь

Ідеальна паска - пишна, м'яка, добре пропечена й ароматна. Щоб вона вийшла такою, варто пам'ятати…

1 годину ago

На Буковині судитимуть чоловіка, який підробив свідоцтва про народження трьох дітей для виїзду за кордон

Співробітники поліції довели причетність жителя Хмельниччини до підроблення та використання свідоцтв про народження дітей. За…

1 годину ago

Нацбанк дав прогноз, як зростатимуть зарплати українців

Конкуренція змусить роботодавців підвищувати зарплати – реальні доходи українців перевищать довоєнний рівень у 2025 році. …

2 години ago

Свіжий та смачний салат з лососем за 20 хвилин: ідеально до Великоднього столу

Шукаєте ідею для швидкого, легкого та водночас ситного обіду або вечері? Цей салат з лососем…

2 години ago

На Харківщині хлопець і дівчина ошукували людей на продажі неіснуючих породистих цуценят і котів

За процесуального керівництва Харківської окружної прокуратури Харківської області повідомлено про підозру 17-річній дівчині та 18-річному…

2 години ago