НОВИНИ

Арахамія анонсував ухвалення законопроєкту про демобілізацію і мобілізацію до кінця року

До кінця 2024 року у Верховній раді планують ухвалити головний законопроєкт, який врегулює питання мобілізації та демобілізації.

Про це заявив глава фракції “Слуга народу” Давид Арахамія в ефірі телемарафону.

“Є декілька кластерів питань, які стоять на порядку денному. Вони зараз всі оформлені або в окремих законодавчих ініціативах, або зараз ми на комітеті намагаємося зробити такий більш комплексний інтегральний законопроєкт.

Перший кластер – це що робити з людьми, які два роки без ротації воюють на фронті. Вочевидь, що треба якусь відповідь на це питання давати… Друге питання. Чому не можуть демобілізуватися інваліди (люди з інвалідністю – прим. ред.) першої та другої групи. Це дуже дивна ситуація. Що якщо у вас в родині є інвалід (людина з інвалідністю – прим. ред.), то ви маєте право демобілізуватися, щоб доглядати за ним. А якщо ви самі інвалід першої чи другої групи, і якимось чином ви опинилися серед військових, то у вас немає права на демобілізацію. Ми це будемо виправляти.

Третє. Людина, яка була в полоні, була забрана з полону додому, зараз не має права бути демобілізованою. На наш погляд, треба надати право таким людям бути демобілізованими”, – зазначив Арахамія.

Читайте також: ФСБ заявила, що українець збирався підірвати високопоставленого російського командира

Також Арахамія наголосив на необхідності збільшення потужності ТЦК з точки зору мобілізації

“Є ініціатива, яка розділяє питання бійці, умовно, на фронті та бійці, які працюють на підприємствах оборонно-промислового комплексу”, – додав він.

За словами Давида Арахамії, треба спочатку розробити на комітеті законопроєкт.

“Це буде зареєстровано як комітетський законопроєкт або окремий законопроєкт, який підпишуть всі члени Комітету та лідери фракцій, щоб був певний консенсус з цього питання. Я думаю, що до середини грудня буде перше читання. А до кінця року ми будемо намагатися його розглянути”, – підкреслив він.

Шевченко Тарас

Любитель складних політичних тем. Він знає, з ким зараз веде переговори Володимир Зеленський та про що думає Емануель Макрон. Окрім політики, він також з завзяттям та захопленням напише про курйози, які сталися у твоєму районі. Він - очі редакції: не пропустить жоден вибух у Білгороді та колаборанта у Мелітополі. А ще - гарно грає в шахи та готовий довго стояти в черзі за смачною кавою.

Недавні новини

Як врятувати перець від павутинного кліща: дієві поради

Павутинний кліщ – комаха-шкідник, яка нападає на городину, зокрема на перець. Якщо не боротися з…

7 години ago

У Києві судили чоловіка за напис літери «Z» на храмі УПЦ МП

Києво-Святошинський районний суд Київської області оштрафував на 85 грн чоловіка за нанесення літери «Z» на…

9 години ago

“Центр Рівнян” передав пакунки зі смаколиками для дітей ВПО, які наразі проживають у Рівному

Сьогодні, 17 травня, команда Центру Рівнян відвідала Рівненський центр соціально-психологічної допомоги, на базі якого функціонує…

9 години ago

Відзавтра зміняться перевірки на кордоні: пояснення ДПСУ

Відзавтра прикордонники в пунктах пропуску перевірятимуть наявність військово-облікового документа у чоловіків віком від 18 до…

9 години ago

На Волині працівники ТЦК за $3 тис. знімали з розшуку ухилянтів

На Волині військовослужбовці територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, а також командир взводу однієї з…

9 години ago

Українські аграрії засіяли понад 11 мільйонів гектарів ярих культур

Попри війну, українські фермери продовжують працювати та забезпечувати продовольчу безпеку країни. Станом на 16 травня…

10 години ago