Арабський студент вивчив українську мову за шість місяців і став викладачем

event 10:16 П’ятниця 13 Листопадаа 2020 ПОДІЇ

Студент з Йорданії вивчив українську мову за шість місяців, а зараз викладає арабську мову для українців в Ісламському культурному центрі ім. Мухаммада Асада.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Йорданець Хусам Аль-Шорман приїхав в Україну 7 років тому, щоб вивчати медицину. На відміну від багатьох своїх співкурсників він вирішив вивчити українську мову.

Коментар:Щоб бути добрим лікарем – треба вивчити [медицину]. Щоб вивчити медицину українською – потрібно знати українську. На підготовчому курсі я постарався вивчити анатомію українською”, – розповв студент.

На те, щоб вивчити українську мову, хлопцю знадобилося пів року. Він переконаний, що в цьому дуже допомогло знання англійської.

Хусам також розповів, що любов українців до власної мови надихнула його краще вивчити рідну арабську.

Коментар: “Я приїхав Україну і побачив як українці люблять свою мову. Тому я вирішив покращити знання арабської”, – додав він.

Уже потім хлопець почав викладати арабську українцям.

Коментар: “Багато хто питав у мене: “Ти добре знаєш українську, чому ти не викладаєш арабську?”. Українці навчили мене своєї мови і я вирішив їм подякувати тим, що вчитиму їх арабської”, – розповів Хусам.

Скоро навчання закінчиться і хлопець планує повернутися до Йорданії, але він наголосив на тому, що Україна та її мови завжди залишаться для нього особливими.

Коментар: “Я живу в Україні сім років. Це залишиться в душі. Дуже багато друзів, емоцій. Такі речі не забуваються. Моя молодість пройшла в Україні. Це найважливіший період в нашому житті”, – підсумував Хусам.

Читайте також: У Швейцарії собаки, як і люди, повинні дотримуватися дистанції

Останні новини
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward