“Аномальне тепло”: синоптикиня дала детальний прогноз на зиму в Україні

event 15:26 Вівторок 16 Листопадаа 2021 Погода

Розраховувати на снігові новорічні свята не варто, синоптики вважають, що перший місяць нового року буде теплим. Процеси, що відбуваються в природі, зараз обумовлені незвичайними явищами в атмосфері.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Як розповіла завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС України та НАН України Віра Балабух, зима цього сезону відрізнятиметься дещо вищими температурами, ніж рік тому. Вона ж нагадала, що до календарної зими залишилося лише пів місяця.

За словами фахівчині, середня температура в зимовий сезон буде на 1-1,5 градуса вищою за торішні показники. Проте тепла погода фіксуватиметься не всю зиму.

Синоптикиня зазначила, що приблизно 60% зимового періоду буде аномально тепло, проте 40% часу буде холодно і часом навіть дуже холодно.

Коментар: Взимку очікуються потоки арктичного холоду“, – пояснила Балабух.

Фахівчиня розповіла, що причиною появи арктичного повітря на території України стане активна течія ЕльНіньо (коливання температури поверхневого шару води в екваторіальній частині Тихого океану, що помітно впливає на клімат).

Читайте також: “Дощі та мокрий сніг”: в Україну йде потужний антициклон

За словами експертки, найтеплішим за зиму стане січень. Середня місячна температура цього місяця очікується на 2-3 градуси вищою за норму.

Коментар:Така температура може протриматися всю зиму з короткочасними похолоданнями“, – зазначила синоптикиня.

Говорячи про сніговий покрив, Балабух сказала, що той буде в межах норми. Не буде затяжних снігопадів, як, утім, і довгих періодів без снігу.

Джерело

Останні новини
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
11.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward