НОВИНИ

Андрій Пальчевський: Облігації внутрішньої державної позики допомагають олігархам «відбілити» капітал

Лідер політичної сили «Перемога Пальчевського» вважає, що олігархи за допомогою облігацій внутрішньої державної позики «відбілюють» свій капітал. Про це Андрій Пальчевський заявив в ефірі телеканалу 112.

Він упевнений, що Президент України повинен займатися питаннями безпеки і зовнішніх відносин, а не питаннями фінансів.

«Якщо політичної волі нового керівництва не вистачить і президент Зеленський під тиском громадськості не зрозуміє, нарешті, що його завдання не розповідати про курси валют, а займатися питаннями безпеки і зовнішніх відносин, а не керівництвом Нацбанку. Люди, далекі від фінансів, не розуміють, що там мільярди доларів перекладаються з нашої з вами кишені в свою власну. А виводяться вони за допомогою піраміди внутрішньої позики, про яку знає вже кожна домогосподарка», – заявив Пальчевський.

Політик також пояснив причини скупки олігархами облігацій внутрішньої державної позики.

«Чому почали купувати облігації внутрішньої позики? Тому що вони «відбілять» їх капітал. Якщо вони вклали гроші брудні в облігації, потім отримали шалені прибутки за рахунок гри різниці курсів. Ці люди багатіють, коли всі біднішають. Це вже ганебно», – сказав Андрій Пальчевський.

Він також вважає, що кредитами МВФ уряд перекриває лише невеликий дефіцит бюджету країни. «Складається враження, що МВФ – це монетний двір для нашого керівництва. Вони беруть гроші у МВФ і затикають щілини, в той час як корабель економіки тоне», – сказав Андрій Пальчевський.

Дмитро Гаврилюк

Кажуть журналісти - сидяча робота? Це не про Діму. Нашого Дмитра хлібом не годуй, а дай лише попрацювати в домашньому садку. В перервами між практикою, він ділиться секретами і лайфхаками своїх знань. А ще Діма морж! Інколи нам здається, що в його жилах тече антифриз! Наразі Діма вегетаріанець з 3-річним стажем, який розкаже вам усе про користь бобових і овочів. І часто пише про це у авторському блозі.

Недавні новини

Гороскоп на 4 травня: що чекає на всі знаки Зодіаку

Астрологи склали гороскоп на 4 травня для всіх знаків Зодіаку. Дізнайтеся, що цього дня чекає…

2 години ago

Мешканець Дніпра зґвалтував та вбив 11-річну дівчинку

Взимку 2024 року мешканець Дніпра зґвалтував та вбив 11-річну дівчинку. Зловмисника затримали, його судитимуть. Про…

13 години ago

На Рівненщині попрощались із чотирма захисниками

На Рівненщині попрощались із чотирма загиблими захисниками: Олександром Бубою, В'ячеславом Авдейчиком, Анатолієм Довматом та Володимиром…

14 години ago

На Кіровоградщині двоє дітей отруїлися грибами

У Долинській громаді Кіровоградської області двоє дітей отруїлися дикорослими грибами. Про це розповіла головна санітарна…

14 години ago

В Україну йде холод з Баренцевого моря: синоптик попереджає про заморозки

Найближчими вихідними, 4 та 5 травня, в Україні буде прохолодно та навіть холодно. Місцями пройдуть…

14 години ago

З 4 травня статус “обмежено придатний” для військовозобов’язаних скасовується

Міністерство оборони України внесло зміни у процедуру визначення придатності до військової служби. Відповідні зміни до…

16 години ago