Андрій Пальчевський: Облігації внутрішньої державної позики допомагають олігархам «відбілити» капітал

event 15:28 Середа 15 Липня 2020 ПОЛІТИКА

Лідер політичної сили «Перемога Пальчевського» вважає, що олігархи за допомогою облігацій внутрішньої державної позики «відбілюють» свій капітал. Про це Андрій Пальчевський заявив в ефірі телеканалу 112.

Він упевнений, що Президент України повинен займатися питаннями безпеки і зовнішніх відносин, а не питаннями фінансів.

«Якщо політичної волі нового керівництва не вистачить і президент Зеленський під тиском громадськості не зрозуміє, нарешті, що його завдання не розповідати про курси валют, а займатися питаннями безпеки і зовнішніх відносин, а не керівництвом Нацбанку. Люди, далекі від фінансів, не розуміють, що там мільярди доларів перекладаються з нашої з вами кишені в свою власну. А виводяться вони за допомогою піраміди внутрішньої позики, про яку знає вже кожна домогосподарка», – заявив Пальчевський.

Політик також пояснив причини скупки олігархами облігацій внутрішньої державної позики.

«Чому почали купувати облігації внутрішньої позики? Тому що вони «відбілять» їх капітал. Якщо вони вклали гроші брудні в облігації, потім отримали шалені прибутки за рахунок гри різниці курсів. Ці люди багатіють, коли всі біднішають. Це вже ганебно», – сказав Андрій Пальчевський.

Він також вважає, що кредитами МВФ уряд перекриває лише невеликий дефіцит бюджету країни. «Складається враження, що МВФ – це монетний двір для нашого керівництва. Вони беруть гроші у МВФ і затикають щілини, в той час як корабель економіки тоне», – сказав Андрій Пальчевський.

Теги:
Останні новини
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward