Американський генерал розповів, куди Росія спробує вторгнутися до початку зими

event 13:02 Субота 04 Липня 2020 ПОДІЇ

Існує чимало ідеальних умов, що дозволяють Росії напасти на Україну вже цієї осені. При цьому Захід на агресію РФ може не відреагувати.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Про це повідомив генерал-лейтенант, екскомандувач Збройними силами США в Європі Бен Годжес.

Коментар: “Я б не хотів вживати тут вираз “ідеальний шторм”. Втім, існує чимало ідеальних умов, щоби Кремль вирішив: можна провести наступ (проти України, – LB.ua), на який Захід не зможе відреагувати належним чином”, – сказав він.

Годжес нагадав, що Москва може скористатися військовими навчаннями “Кавказ – 2020” для прикриття агресії в Херсонській області. За його словами, починаючи з вересня, Європа і США будуть відвернені внутрішніми проблемами, їм буде складніше реагувати на російську агресію.

Коментар: “Під час навчань у Росії з’являється медичний транспорт, маневреність всього, що їй може знадобиться, центр управління військами. І додайте до цього всього той факт, що Європа і Сполучені Штати відволіклись, що їм просто не до вас. У вересні 2020 року будуть у розпалі президентські вибори в Америці. Багато поставляться упереджено до будь-якої наданої інформації про події у вашому регіоні”, – зазначив Годжес.

Водночас генерал підкреслив, що зараз на Півдні України проводиться масштабна інформаційна атака, здатна підірвати ситуацію в Україні.

Коментар: “Нині на Півдні України, особливо в Херсонській області йде масштабна інформаційна кампанія, де сили, підтримувані Росією, заявляють про гуманітарну кризу, намагаються підірвати довіру місцевого населення до українського уряду”, – сказав він.

Годжес наполягає, що не варто легковажно ставиться до російських військових навчань “Кавказ – 2020”, тому що вони можуть проводиться “для присипляння пильності”.

Коментар: “Деякі можуть подумати: у нас є можливості засікти російські пересування, вони в нас на очах, це всього якісь чергові навчання. Однак усе це може бути використано для присипляння уваги”, – додав він.

Джерело: сайт LB.ua

Читайте також: Іран погодився виплатити компенсації за збитий літак МАУ

Теги:
Останні новини
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward