Уряд ініціював утворення Агентства з розшуку корупційних активів

event 19:01 Четвер 25 Лютого 2016

kmuВідповідну постанову, за словами міністра юстиції Павла Петренка, сьогодні – 25 лютого 2016 року прийняв Кабінет Міністрів України

Про національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів був прийнятий ВРУ та підписаний президентом України.

Документом, зокрема, встановлюється статус Агентства, а саме:

  1. Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (далі – Національне агентство), є центральним органом виконавчої влади зі спеціальним статусом, що забезпечує формування та реалізацію державної політики у сфері виявлення та розшуку активів, на які може бути накладено арешт у кримінальному провадженні, та/або з управління активами, на які накладено арешт або які конфісковано у кримінальному провадженні.
  2. Національне агентство у межах, визначених цим та іншими законами, є підзвітним Верховній Раді України, підконтрольним та відповідальним перед Кабінетом Міністрів України.
  3. Національне агентство утворюється Кабінетом Міністрів України відповідно до Конституції України, цього та інших законів України.

Питання діяльності Національного агентства у Кабінеті Міністрів України представляє Голова Національного агентства.

  1. Правову основу діяльності Національного агентства становлять Конституція України, міжнародні договори, згоду на обов’язковість яких надано Верховною Радою України, цей та інші закони України, а також прийняті відповідно до них інші нормативно-правові акти.
  2. Закон України «Про центральні органи виконавчої влади», інші закони, що регулюють діяльність органів виконавчої влади, а також Закон України «Про державну службу» застосовуються до Національного агентства та його працівників у частині, що не суперечить цьому Закону.
  3. Національне агентство складається з центрального апарату і територіальних управлінь.
  4. Національне агентство є юридичною особою публічного права.
Теги:
Останні новини
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward