Міжнародний день ООН: що дає світу ця організація?

event 16:37 Середа 24 Жовтня 2018

24 жовтня відзначається Міжнародний день Організації Об’єднаних Націй. У цей день було прийнято Статут ООН – документу, який описує всі цілі та напрями в роботі Організації.

Як відомо, ООН – універсальна міжнародна організація, діяльність якої спрямована на забезпечення міжнародних світу і безпеки, вона організовує співпрацю і підтримує розвиток дружніх відносин між державами.  Основними принципами організації є суверенна рівність держав, невтручання в їх внутрішні справи, вирішення суперечок мирним шляхом, дотримання державами міжнародних зобов’язань, колективне участь членів організації в операціях ООН.

За структурою  ООН складається з чисельних органів та установами. Їх місія полягає в реалізації різних видів діяльності. Деякі з них дуже помітні, як, наприклад, Рада Безпеки. На ООН покладено вирішення фундаментальних міжнародних питань і глобального співробітництва, починаючи від зміни клімату і закінчуючи міжнародним правом. ООН вирішує також завдання інформаційного забезпечення, відстежує тенденції розвитку різних країн і регіонів, що мають важливе значення для світового розвитку. Протягом багатьох років міжнародна організація займається створенням правової бази системи контролю над озброєннями, навколишнього середовища, дотримання прав людини. Надає допомогу нестабільним державам у створенні інституційних установ, а також захист біженцям у всьому світі.

На жаль, незважаючи на існування міжнародного органу, як ООН, в світі продовжують йти кровопролитні війни. Але давайте уявимо на хвилину, що б зараз відбувалося, якщо такого органу не було б взагалі?

Теги:
Останні новини
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
21.03.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward