Активний відпочинок для пенсіонерів: поради від ГО “Час Дій”

event 17:52 П’ятниця 17 Серпня 2018

Вихід на пенсію – не причина закрити бабусю з дідусем в квартирі або на дачі, поклавши на них виснажливі обов’язки прибиральниці, кухаря, садівника і гувернантки. Пенсія – не привід усамітнитися, а найкраща можливість насолодитися життям і свободою від щоденної праці.

Ми підготували декілька порад як залишатись завжди молодими:

При кожному  відділенні центрів соціального обслуговування  працюють спортивні секції. Як правило, це класична лікувальна фізкультура для літніх, але є активності і цікавіші – секції настільного тенісу та більярду чи школа східної гімнастики, гурток фінської ходьби. Записатися в такі секції може кожен бажаючий, попередньо проконсультувавшись з дільничним терапевтом і взявши у нього довідку про стан здоров’я.

Один із способів соціалізувати літнього родича, допомогти йому позбутися  постійного відчуття самотності – навчити  користуватися комп’ютером та інтернетом. На щастя, це не так уже й складно, було б бажання: курси комп’ютерної грамотності для пенсіонерів зараз починають набирати популярність. Програма в них спеціально адаптована для людей похилого віку.

Одна з основних різновидів дозвілля для пенсіонерів – рукоділля. Поряд з такими звичними видами «хендмейду», як в’язання гачком і вишивання, представлені досить модні і цікаві напрямки. Наприклад, декупаж, курси  з флористики,  створення прикрас та аксесуарів з різних матеріалів.

Вивчення іноземних мов – річ не просто цікава і корисна в побуті: на думку лікарів, це ні з чим незрівнянне тренування пам’яті і когнітивних здібностей. Мовні курси є при багатьох центрах соціального обслуговування та при деяких приймальних муніципальних утворень.

До речі, ГО “Час Дій” влаштовує мега захід для пенсіонерів до Дня Міста! Долучайтесь до Спартакіади Пенсіонерів 26.08 об 11.00 в парку імені Шевченка.

Теги:
Останні новини
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward