НОВИНИ

8 способів відіпрати кухонний рушник: позбавляємося жиру і запаху

Кухонний рушник – річ корисна у господарстві, але не дуже довговічна. Вони вбирають у себе весь жир і бруд із кухні, через що швидко приходять у непридатність. При цьому звичайне прання не бере такого бруду. Ми розповімо, як відбілити кухонні рушники содою чи чимось іншим без особливих зусиль, пише Уніан.

• УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS.

У чому замочити кухонні рушники від запаху

Слід розуміти, що замочування – це не повноцінне прання, а лише підготовчий процес. Він необхідний, якщо на ваших рушниках “красуються” старі плями.

Всього існує 4 надійних способу замочування:

  • Пральний порошок (використовувати тільки для білих рушників, щоб кольорові не втратили візерунок. На 1 л води приблизно 20 гр порошку і 100 гр солі).
  • Відбілювач (вивчіть інформацію на ярлику, щоб переконатися в безпеці такого методу. Додавайте відбілювач за інструкцією на упаковці).
  • Солона вода (допомагає, якщо рушники забруднені в каві або томатній пасті. На 1 л води потрібно всипати 100 гр кухонної солі).
  • Миючий засіб (ідеальний варіант, якщо більше нічого немає. У тазик з водою і рушниками налийте 1 ч.л засобу для миття посуду).

Незалежно від того, який спосіб ви для себе вибираєте, замочувати рушники потрібно мінімум на 1 годину. Якщо плями пустили коріння в структуру тканини, то краще залишити ємність з розчином на ніч.

Як відіпрати кухонні рушники і позбутися від запаху

Після замочування або замість нього можна приступати до самого процесу прання. Для цього пропонуємо 8 дієвих методів, за допомогою яких точно вийде позбутися від докучливих плям.

Лінива прання кухонних рушників в розчині солі

Зручний спосіб, який допомагає відіпрати плями кави, червоного вина, томатної пасти або соку. Що особливо актуально при наявності дітей в будинку. Для того, щоб отримати ефективний сольовий розчин, потрібно змішати 5 столових ложок солі і 5 літрів води. Залиште рушники в ємності з сіллю на 1 годину, потім виперіть в машинці або вручну.

Господарське мило також добре справляється з плямами. Не шкодуючи цінного інгредієнта, натріть рушник милом. Покладіть його в целофановий пакет і приберіть в холодильник на ніч. Вранці можете прати так, як вам зручно.

Як відіпрати кухонні рушники з рослинним маслом

Можливо, метод злегка незвичайний, але повірте, жир відмінно усуває небажані візерунки, наявність яких не була передбачена виробником. Змішайте рослинне масло з миючим засобом в пропорції 1:1. Залийте сумішшю рушники, а потім додайте гарячу воду так, щоб вона покривала тканину. Залиште таз на 10 годин, придавивши рушники чимось важким. По закінчення часу періть, як зазвичай.

Прання кухонних рушників з оцтом

Ще один популярний спосіб, яким часто користуються господині. Оцет добре справляється і з плямами від їжі, і з цвіллю. Можна додати його під час прання в машинці, тоді просто влийте в відсік для кондиціонера 0.5 склянки 9% оцту і насипте порошок. У разі, якщо вам потрібно попередньо замочити рушники, змішайте 5% оцет з водою в пропорції 1:1 на пару годин, потім прополощіть і висушіть.

Як відіпрати кухонні рушники з гірчицею

Гірчиця – корисний інгредієнт для того, щоб не тільки відіпрати, але і продезінфікувати рушники. Найкраще такий метод підходить для білих рушників. Візьміть кілька столових ложок гірчиці і розбавте їх окропом так, щоб вийшла маса, що нагадує густу сметану. Намочіть рушник, нанесіть суміш, залиште на 7-8 годин, потім виперіть.

Чим замочити кухонні рушники – лимонна кислота і перекис

Прати рушники в лимонній кислоті можна, якщо вам потрібно видалити плями від помідорів або буряка. Натріть тканину господарським милом, прополощіть, засипте лимонною кислотою, залиште на 10 хвилин, потім виперіть вручну. Та ж історія з перекисом – відмінно допомагає при старих плямах, про які ви забули. Брудну ділянку на сухому рушнику залийте перекисом і почекайте півгодини. Потім ретельно прополоскайте.

Як випрати рушники, щоб прибрати запах – метод з марганцівкою

Марганець виступає, як нейтралізатор неприємного аромату. Необхідно замочити рушники в теплій воді, попередньо додавши 1 ч.л марганцівки. Якщо хочете діяти напевно – намильте тканину милом. Залиште рушник на 30-60 хвилин, потім виперіть вручну.

До речі, марганець підходить і для відбілювання. Вам потрібно лише взяти ємність з гарячою водою, опустити в неї рушники, додати пару кристалів марганцю і 200 гр порошку. Накрити таз харчовою плівкою, дочекатися, поки вода охолоне і потім випрати вміст вручну.

Марія Апельмон

Маша любителька побитися об заклад, про точність її прогнозу погоди. Вона знає, чи потрібно завтра брати із собою парасольку, чи краще не виходити з дому через пекельну спеку. Інколи напише прогноз погоди краще, ніж Укргідрометцентр. Окрім цього захоплюється астрологією. Полюбляє писати гороскопчики і хвалити Козерогів. Точно знає, що чекає вас сьогодні, завтра і навіть через тиждень. А ще вона не відривається від сучасної літератури (*Кідрук one love) та є поціновувачем смачного індійського чаю.

Недавні новини

Гороскоп на 11 травня: що чекає на всі знаки Зодіаку

Астрологи склали гороскоп на 11 травня для всіх знаків Зодіаку. Дізнайтеся, що цього дня чекає…

5 хв. ago

Кава на голодний шлунок: шкода чи користь?

Любителі кави часто починають свій день з чашки ароматного напою. Але чи корисно пити каву…

8 години ago

Що робити з черствими пасками: цікавий рецепт

Невдалий рецепт чи порушення технології, але великодні паски можуть зачерствіти вже за кілька днів. Справа…

10 години ago

Названо 5 вітамінів, які необхідні тим, хто активно займається спортом

Займатися спортом – добре, казали вони. Але не попереджали, що при високоінтенсивних фізичних навантаженнях слід…

11 години ago

Чому ялині та сосні не місце на подвір’ї: садити чи не садити

Існує багато різних повір’їв про те, що ялину та сосну не можна садити біля будинку.…

12 години ago

У Чернівцях керівник благодійного фонду за 12 тисяч доларів обіцяв переправити військовозобов’язаного за кордон

Столичні поліцейські затримали керівника благодійного фонду, який за 12 тисяч доларів організував для ухилянта незаконний…

13 години ago