НОВИНИ

65% українців готові вакцинуватися від COVID-19

Переважна більшість українців готові вакцинуватися від коронавірусу, загалом таку ж готовність висловлюють понад дві третини людей у всьому світі.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Про це стало відомо з результатів опитування Фонду Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва спільно з Київським міжнародним інститутом соціології, а також дані дослідження Міжнародної асоціації Геллап в кінці 2020 року.

Деталі: 67% людей у світі готові робити щеплення, якщо вакцина буде загальнодоступною, безпечною та ефективною. Однак 26% опитаних швидше за все відмовиться від можливості робити щеплення.  8% вагаються з цього приводу.

Серед регіонів і великих країн, люди в Індії (85%) та Азії (до 80% в східній частині континенту і 98% у В’єтнамі) виявляють найбільшу готовність до ін’єкції вакцини проти COVID-19.

Люди в Росії, Європі та Африці більш неохоче ставляться до ідеї вакцинуватися проти коронавірусу, навіть якщо вакцина буде доступна, безпечна і ефективна.

Найбільше небажання щодо нової вакцини проти COVID-19 спостерігається в Боснії і Герцеговині, Сербії, Чеській Республіці та інших європейських країнах.

Більшість респондентів у всьому світі вважає, що переважна частина людей в їхніх країнах вакцинувалася б, якби існувала доступна, безпечна і ефективна вакцина від коронавірусу. Ще 17% вважають, що більшість в їхній країні не погодиться на введення вакцини, а 22% не вважають, що в цьому питанні буде явна більшість.

В Україні 52% вважають, що їхні земляки будуть вакциновані. Люди в Росії, Східній Європі й Африці, з іншого боку, демонструють невпевненість у тому, що їхні суспільства готові до вакцинації.

Джерело: сайт УП

Читайте також: Скільки відсотків українців мають імунітет від коронавірусу – дослідження

Дмитро Гаврилюк

Кажуть журналісти - сидяча робота? Це не про Діму. Нашого Дмитра хлібом не годуй, а дай лише попрацювати в домашньому садку. В перервами між практикою, він ділиться секретами і лайфхаками своїх знань. А ще Діма морж! Інколи нам здається, що в його жилах тече антифриз! Наразі Діма вегетаріанець з 3-річним стажем, який розкаже вам усе про користь бобових і овочів. І часто пише про це у авторському блозі.

Недавні новини

У Рівному водій BMW в`їхав у сарай

У Рівному водій BMW вʼїхав у сарай. Про це повідомили в пресслужбі патрульної поліції Рівненщини.…

3 хв. ago

У Кривому Розі в ТЦК помер військовозобов’язаний: що відомо

У неділю, 5 травня, на території Саксаганського ТЦК та СП у Кривому Розі під час…

11 хв. ago

У ВМС ЗСУ розповіли, скільки вибухівки потрібно для знищення Кримського мосту

Капітан запасу ВМС ЗС України Андрій Риженко вважає, що для повного знищення Кримського мосту потрібен…

44 хв. ago

На Рівненщині стартували змагання з кіберспорту

На Рівненщині стартували змагання з кіберспорту. Про це повідомили у пресслужбі Рівненської обласної державної адміністрації. …

1 годину ago

На Луганщині окупант жорстоко зґвалтував і вбив 17-річну дівчину

Російський окупант зізнався, що на окупованій частині Луганщини він зґвалтував дівчину в машині, а згодом…

1 годину ago

З Тиси неподалік від кордону з Румунією дістали тіла трьох потопельників

Вчора, 6 травня, впродовж дня на Закарпатті, неподалік від кордону з Румунією, з річки Тиса…

2 години ago