6 речей, яких потрібно уникати в теплу пору року

event 03:28 Середа 31 Березня 2021 ПОДІЇ

Україна вступає у весну, сніг починає танути, і скоро нас чекає прихід довгоочікуваної теплої погоди. У сильну спеку необхідно дотримуватися базових правил, які допоможуть нам зберігати здоров’я.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Менше жирної їжі. Смажена і жирна їжа повинна бути влітку під забороною, оскільки вона підвищує температуру тіла. Через це спека переноситься ще більш важко. Також подібні продукти харчування викликають зневоднення. У теплу погоду краще їсти менше м’яса, що викликає підвищене потовиділення, розлади травлення і діарею. Смажена і жирна їжа також провокують проблеми з серцем і вагою.

Подалі від сонця. Всі ми мріємо знайти коричневий загар, коли вирушаємо на південь. Щоденне вплив невеликої кількості сонячного світла потрібно для підтримки здоров’я і необхідних показників вітаміну D. Але надлишок ультрафіолетового випромінювання провокує сонячні опіки, зморшки, передчасне старіння шкіри і навіть рак.

Менше охолодженої води. Вода з льодом в спеку може швидко позбавити від відчуття палючої спеки. Але вона порушує процеси травлення і спорожнення кишечника, знижує імунітет, швидше стомлює і послаблює. Вода з льодом може уповільнити роботу серця, викликати головний біль і збільшити ймовірність інфекцій горло.

Менше алкоголю і кави. У спеку пийте воду кімнатної температури для того, щоб відшкодувати втрати рідини, що виходить з організму разом з потом. А ось напої з алкоголем і кофеїном треба обмежувати, вони посилюють виділення рідини організмом.

Поменше парфумів. Літні аромати краще обмежувати, оскільки тепло підсилює запахи. Не наносьте на тіло велику кількість парфуму, уникайте сильних ароматів в жарку погоду, так як отриманий ефект вас не потішить.

Неправильні тканини. Влітку нас чекають спека і постійний піт. Важливо грамотно вибирати тканину, і кращим вибором будуть бавовна і льон. А ось штучна шкіра, мережива, шовк, оксамит, нейлон і поліестер відкладіть до зими. Вибирайте світлий одяг вільного крою для нормальної циркуляції крові, як пише The Health Site.

Джерело: сайт Ukr Health

Читайте також: AstraZeneca перейменувала вакцину від COVID-19: яка нова назва

Теги:
Останні новини
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
11.04.2024, Четвер
10.04.2024, Середа
09.04.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward