6 млн доларів за закриття провадження: деталі рекордного хабаря

event 16:19 Субота 13 Червня 2020 ПОДІЇ

Керівництву НАБУ і САП пропонували 5 мільйонів доларів хабаря за закриття справи проти ексміністра уряду Азарова Миколи Злочевського. Ще 1 мільйон доларів мав дістатись посередникам. Одному з фігурантів справи вже оголошено підозру, іншим двом – оголосять найближчим часом.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Перша особа – заступник голови Державної податкової служби у місті Києві, друга особа – мала відношення до компанії Burisma і є довіреною особою Злочевського. Третя особа – колишній працівник ДПС і теж довірена особа Злочевського. Про це повідомив голова НАБУ Артем Ситник на брифінгу.

За даними ЗМІ, затримали заступника начальника Податкової служби Києва Миколу Ільяшенка та директора з правових питань компанії Burisma Андрія Кічу.

12 червня керівництву НАБУ і САП намагалися дати хабар на суму 6 мільйонів доларів готівкою.Хабар призначався за закриття епізоду, в якому Злочевський сприяв у заволодінні фінансами стабілізаційного кредиту Національного банку, виданого “Реал Банку”.

Саме провадження було зареєстроване 3 червня 2020 року. Принципово було, щоб кримінальне провадження було закрите до 14 червня 2020 року, – зазначив Ситник.

Кошти передавали на парковці. Гроші вилучили та рахували усю ніч, адже сума – рекордна для України.

Коментар: “Першому заступнику голови ДПС Києва оголошено підозру за пропозицію хабаря. Санкція статті передбачає позбавлення волі від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без. Щодо інших затриманих – то підготовані вже проєкти про підозру”, – розповів очільник НАБУ Артем Ситник.

14 червня запобіжний захід затриманим обиратиме Антикорупційний суд.

Коментар: “Ми плануємо клопотати для всіх трьох тримання під вартою. Двом учасникам будемо просити про заставу у 100 мільйонів гривень і третій учасниці – 50 мільйонів гривень застави”, – повідомив очільник САП Назар Холодницький.

Журналіст Юрій Бутусов стверджує, що Ільяшенко передавав 6 мільйонів доларів позаштатному агенту НАБУ Євгенові Шевченку. За словами Бутусова, Шевченко зумів нічим не видати свої емоції, і йому повірили.

Джерело: сайт 24 канал

Читайте також: США передали Україні військової допомоги на чверть мільярда доларів

Теги:
Останні новини
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
Читати більше новинarrow_forward