5 симптомів, які свідчать, що у вас вже був COVID-19

event 15:49 Понеділок 12 Жовтня 2020 ПОДІЇ

Британські вчені з Оксфордського університету провели дослідження і припустили, що поширення коронавірусу по світу почалося задовго до того, як ця інформація була підтверджена офіційно.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: На основі дослідження фахівці зробили висновок, що COVID-19 перехворіло більше людей, ніж ми думаємо. Вони назвали п’ять симптомів, які можуть вказувати на те, що людина вже заразилася коронавірусом, але не зрозуміла цього. 

Втрата нюху

Один з основних симптомів коронавірусної інфекції – втрата нюху. Як вважають вчені з Гарвардської медичної школи, деякі клітини в носі містять білки, які коронавірус вбиває в першу чергу. Саме так інфекція проникає в організм. Вчені вважають, що люди, у яких з’явився тільки цей симптом, є одними з головних носіїв коронавірусу, бо самі не розуміють, що вже заражені.

Біль у животі

Вона може бути як наслідком розвитку пневмонії в нижніх частках легких, так і самостійним симптомом.

Діарея

Згідно з даними дослідження 204 пацієнтів в Ухані, де і почалася епідемія коронавірусу, майже у половини хворих було виявлено цей симптом.

Кон’юктивіт

Легкий фолікулярний кон’юнктивіт теж може бути симптомом коронавірусу. Як він може виражатися: налиті кров’ю очі, печіння в області очей, скупчення гною, який прилипає до вій, свербіж в очах, біль в очах.

Втома

Почуття надзвичайно сильної втоми також може бути симптомом коронавірусу. Варто звернути увагу на цей симптом, якщо це почуття не є звичним для людини.

Джерело: сайт Твоя Україна

Читайте також: Порошенка виписали з лікарні

Останні новини
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward