5 порад, як відрізнити справжнє морозиво від підробки

event 16:12 Середа 10 Червня 2020

Зовні і на смак не завжди можна відрізнити якість морозива. Проте можна використати підказки, щоб зуміти вибрати більш якісний продукт.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Керівниця відділу тестувань Центру експертиз Тест Ніна Кільдій розповіла, що саме відрізняє справжній продукт від фальсифікату.

  1. Маркування

Кільдій каже, що зазвичай виробники відповідально ставляться до маркування.

Коментар: “Якщо людина хоче знайти справжнє і натуральне морозиво, варто обирати з категорії пломбір або вершкове, тому що це ті категорії, за якими законодавством закріплене питання лише молочної сировини. Тобто, в пломбір не можна додати ні пальмову, ні якусь іншу рослинну олію. Це саме стосується і вершкового морозива”, — розповідає фахівчиня.

Водночас є ще вафельний стаканчик та шоколадна глазур, яка також може містити ту ж саму пальмову олію, тому виробникам слід розрізняти склад самого морозива, стаканчика та глазурі.

  1. Ціна

Кільдій пояснює, що перша підказка для споживача — це назва, з якою буде пов’язана ціна, яка є другою підказкою.

Коментар: “Оскільки пломбір, якщо він виготовляється зі справжнього молока чи інших молочних інгредієнтів, дешево коштувати не буде, порівняно з морозивом, у якому є комбінований склад сировини. Цінова різниця може бути підказкою”, — каже експертка.

Вона підкреслила, що якщо ви бачите дешевий продукт, він не може бути абсолютно якісним.

  1. Як уникнути ароматизаторів та барвників

Коментар: “Якщо хочете купити максимально якісний продукт, я раджу купувати білий пломбір та вершкове морозиво. Треба завжди розуміти, що, чим більше в морозиві екзотичних смаків — манго, маракуйя та інші екзотичні фрукти, то там напевно не уникнути барвників та ароматизаторів”, — пояснює Кільдій.

Вона додала, що обов’язково треба уважно читати на етикетці про наповнювач, наприклад, “зі смаком полуниці” чи “з полуницею”, оскільки виробник зобов’язаний додати цей інгредієнт до свого продукту, якщо він вже це написав.

  1. Як зрозуміти, чи продукт повторно заморожувався

Працівники магазинів нерідко вимикають на ніч морозильні камери. Таким чином вони хочуть зекономити на електроенергії, а заморожені продукти тануть. У результаті в них може з’явитися кишкова паличка, що призведе до отруєнь. І повторне заморожування цієї проблеми не вирішить.

Коментар: “Треба звертати увагу на форму морозива. Як тільки його розморожують, воно починає втрачати форму. Якщо це брикет, ріжок або ескімо, вони мають бути відповідної форми. Якщо продукт має форму плями, значить, він замерз повторно. Або, якщо ви на дотик відчуваєте, що воно не тверде, значить, морозиво неправильно зберігається. Ну і, звісно, цілісність збереження упаковки”, — каже Кільдій.

  1. Як перевірити виробника

Кільдій також радить перевіряти імпортне морозиво, бо через стереотипи, що “імпортне, значить, краще”, люди натикаються на ще більший фальсифікат.

Коментар: “У нас цим моментом дуже добре маніпулюють, пишуть ніби це білоруське морозиво. А потім починаєш вчитуватися, то воно ніби зроблене з білоруського масла, а виробник Україна. Або читаєш, що морозиво зроблене за традиціями Нової Зеландії, а, насправді, це вітчизняний виробник”, — попереджає фахівчиня.

Кільдій радить тим, хто хоче знайти справжнє італійське морозиво, вчитуватися, щоб там дійсно виробник був з Італії.

Джерело: сайт Суспільне

Читайте також: Apple виправить найбільш дратівливий недолік iOS

Теги:
Останні новини
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward