5 міфів про сніданки: чи справді снідати настільки важливо

event 11:32 П’ятниця 12 Червня 2020 ПОДІЇ

Сніданок допомагає схуднути, сухі сніданки не приносять користі, сніданок – найголовніший прийом їжі для людини. Ці та ще кілька міфів про користь чи шкоду сніданків уже багато років обговорюють фахівці. 

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Хтось переоцінює значення сніданків, інші – навпаки, вважають, що без них можна спокійно обійтися.

Міф 1: сніданок допомагає схуднути

У США були проведені дослідження про вплив сніданку на вагу людини. В експерименті взяли участь 309 добровольців від 20 до 65 років. Половина з них 16 тижнів снідали щодня, в той час як інші учасники відмовилися від ранкової їжі.

Результати щоденних зважувань показали, що втрата ваги ніяк не пов’язана з тим, чи снідала людина, чи ні, – результати в обох групах були приблизно однаковими.

Міф 2: сухі сніданки не приносять користі

Результати залежать від складу сухих сніданків. Наприклад, шоколадні кульки та подушечки з солодкою начинкою дійсно не несуть особливої користі. У той же час, продукти з цільнозернового борошна організм сприймає позитивно. Сніданки з вівсяних або ячмінних висівок позитивно позначаються на рівні холестерину, а людям, що страждають проблемами з кишечником, найкраще на сніданок підійдуть суміші з пшениці.

Міф 3: кращий сніданок – це каші

Каша на сніданок може негативно вплинути на самопочуття людини, оскільки зранку організм відчуває нестачу глюкози. Вуглеводи, на які багаті каші, різко піднімуть рівень цукру в крові, а потім різко його знизять. Це може призвести до запаморочень та слабкості.

Білкова їжа та клітковина – яєчня, тости з авокадо, овочевий салат або нежирний сир з ягодами і горіхами – набагато корисніші для організму.

Міф 4: люди, які регулярно займаються спортом, повинні щільно снідати

Проведені в Англії трирічні дослідження встановили, що люди, які нічого не їдять до обіду, протягом дня витрачають менше енергії в порівнянні з тими, хто регулярно снідає. Так що, сніданок тільки збільшить ваші енерговитрати протягом дня.

Міф 5: сніданок – найголовніший прийом їжі

У це вірять мільйони людей по всьому світу. Однак численні дослідження сучасних вчених так і не змогли довести правдивість цього ствердження. Якщо в перші ранкові години ви не відчуваєте почуття голоду, то немає сенсу змушувати себе їсти. Головне – вибирати правильну та здорову їжу протягом усього дня.

Джерело: сайт Obozrevatel

Читайте також: Вчені назвали три продукти, які покращують роботу мозку

Теги:
Останні новини
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward