НОВИНИ

“3 мільйони євро з 1 гектара”: львівський фермер створив найприбутковіше господарство в Україні

Львівський фермер Михайло Костюк вирощує одну з найбільших плантацій чорного горіха – його деревину використовують для оздоблення дорогих яхт і автівок. 

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Знаходиться ферма на трасі Київ-Чоп, тут же і крамничка самообслуговування, де нема ні каси, ні продавця – все на чесному слові. 

Найцікавіше у господарстві – саме чорний горіх, 1 грам здатен замінити 50 грамів лимону, як вітамін С. Деревина його дуже коштовна, саджанці розходяться немов гарячі пиріжки – в основному, серед клієнтів з Австрії. Один саджанець тягне на 11 євро. 

Наразі пан Михайло прибутку не має: стовбур дозріє років за 30, поки його можна буде продати. Але бізнес вигідний, стверджує фермер. На 1 гектарі може вирости 500 кубів деревини, на одному кубі можна заробити близько 5 тисяч євро. Тобто лише з 1 гектара виходить близько 3 мільйонів євро. 

У пана Михайла чи не найбільша плантація чорного горіха в України – майже 40 гектарів. Вирощує його особливим способом – через мікуризацію, тобто симбіоз рослини з грибом, тим самим покращуючи врожайність і ріст. 

Джерело: сайт Знай

Читайте також: В Україні з’явилася “чорна зона”, лікарі рятують тільки хворих із шансами на життя

Дмитро Гаврилюк

Кажуть журналісти - сидяча робота? Це не про Діму. Нашого Дмитра хлібом не годуй, а дай лише попрацювати в домашньому садку. В перервами між практикою, він ділиться секретами і лайфхаками своїх знань. А ще Діма морж! Інколи нам здається, що в його жилах тече антифриз! Наразі Діма вегетаріанець з 3-річним стажем, який розкаже вам усе про користь бобових і овочів. І часто пише про це у авторському блозі.

Недавні новини

Нацбанк дав прогноз, як зростатимуть зарплати українців

Конкуренція змусить роботодавців підвищувати зарплати – реальні доходи українців перевищать довоєнний рівень у 2025 році. …

3 хв. ago

Свіжий та смачний салат з лососем за 20 хвилин: ідеально до Великоднього столу

Шукаєте ідею для швидкого, легкого та водночас ситного обіду або вечері? Цей салат з лососем…

22 хв. ago

На Харківщині хлопець і дівчина ошукували людей на продажі неіснуючих породистих цуценят і котів

За процесуального керівництва Харківської окружної прокуратури Харківської області повідомлено про підозру 17-річній дівчині та 18-річному…

47 хв. ago

На Полтавщині чоловік не пішов до ТЦК, бо злякався “страшилок” з інтернету: як його покарали

Великобагачанський районний суд Полтавської області призначив рік тюрми 42-річному військовозобов’язаному за те, що той ухилився…

1 годину ago

Чому варто додавати лаванду в чай: лікарі назвали 5 причин

Лаванду багато хто звикли сприймати лише як декоративну рослину, здатну покращити інтер’єр і наповнити квартиру…

2 години ago

Двоє акторів студії Квартал-95 вступили до війська

Художній керівник "Вечірнього Кварталу" Євген Кошовий висловився про службу Олександра Пікалова в Нацгвардії та чи…

2 години ago