Невідкладна допомога при інфаркті, вдосконалення знань для сімейних лікарів

event 12:19 Середа 21 Грудня 2016

Понад тисячу сімейних лікарів з різних куточків Рівненської області мають пройти навчання екстреній медичній допомозі пацієнтам, хвориunnamedм на серцево-судинні захворювання. Це передбачено проектом Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей», що наразі реалізовується на Рівненщині. Цьогоріч таке навчання пройшли вже понад двісті п’ятдесят лікарів.

За словами фахівців, від того, наскільки своєчасно та правильно буде надана перша допомога, часто залежить життя та здоров’я людей з хворобами системи кровообігу. Тож реалізовуючи проект Світового банку на Рівненщині, який спрямований на покращення лікування та профілактики хвороб системи кровообігу, фахівці обласного управління охорони здоров’я спільно з групою консультаційної підтримки проекту розпочали цикл сучасних тренінгів для сімейних лікарів з підвищення навиків профілактики та лікування  захворювань та надання першої медичної допомоги при гострих станах.unnamed-2

«Сьогодні в країні триває реформа системи охорони здоров’я, в якій основну ставку роблять саме на інститут сімейних лікарів. Саме вони працюють в безпосередньому контакті із пацієнтами. Тож від того, наскільки ці лікарі будуть фахово підготовлені, часто залежатиме життя пацієнта. Тому ми запланували проведення спеціальних тренінгів для сімейних лікарів з підвищення їхньої кваліфікації та покращення навиків з надання першої медичної допомоги хворим на серцево-судинні захворювання», – підкреслює начальник обласного управління охорони здоров’я Юрій Осіпчук.unnamed-1

В свою чергу керівник групи консультативної підтримки проекту Сергій Рибачок розповідає, що під час тренінгів сімейні лікарі області проходять не лише теоретичний курс, але й отримують практичні навики надання першої медичної допомоги за сучасними методиками.

«В цілому в рамках проекту передбачається проведення 55 дводенних тренінгів та 8 медичних конференцій. Наші тренери намагаються зробити усе від них залежне, аби ці тренінги були корисними для лікарів. Тому під час кожного з них проходить не лише теоретичне навчання, але й заняття в групах та практичні вправи. Під час кожного такого заходу наші тренери намагаються дати максимально сучасні знання та рекомендації, виходячи із новітніх методик надання першої медичної допомоги та власного досвіду», – зазначає Сергій Рибачок.

Про користь та необхідність таких тренінгів говорять й самі сімейні лікарі, які вже пройшли навчання. Адже, кажуть, ті знання та навики, які тут отримують, є більш практичними та значно підвищують рівень професіоналізму.

«Тренінг був дуже цікавий. Я як молодий спеціаліст почув для себе багато нового у підходах до лікування та профілактики серцево-судинних захворювань. Важливо, що тут є не лише теорія, але й чимало практичних прикладів, на яких ми вчилися, з якими нам очевидно доведеться зіштовхнутися в професії», – каже лікар Сарненського центру первинної медико-санітарної допомоги Сергій Одарчук.

Солідарна з колегою й сімейний лікар села Верба Дубенського району Мирослава Хмара.

«Враження від тренінгу виключно позитивні. Адже, як кажуть, ознайомлений – значить озброєний. Я переконана, що отримані тут знання піднімуть нашу кваліфікацію не менше як на 50%. А отже на 50% більше хворим ми зможемо допомогти», – підкреслила пані Мирослава.

 

 

Теги:
Останні новини
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
11.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward