НОВИНИ

11 доба українського спротиву: війська РФ деморалізовані та зазнають великих втрат

Розпочато одинадцяту добу героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню. Російські війська деморалізовані та продовжують зазнавати значних втрат в озброєнні, техніці та особовому складі, пише Уніан.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Про це йдеться в опублікованій Генштабом Збройних сил України оперативній інформації щодо російського вторгнення станом на 6:00.

Коментар: Збройними силами та підрозділами Сил безпеки та оборони України ведуться запеклі бої з утримання визначених рубежів. Противник, зазнаючи втрат, робить постійні спроби щодо ухилення від прямого вогневого контакту з нашими військами“, – йдеться в повідомленні.

Зокрема, угруповання сил оборони веде оборонну операцію в межах Південної, Східної та Північної операційних зон з метою відбиття наступу ударних угруповань збройних сил окупантів, завдання йому максимальних втрат, недопущення вторгнення вглиб, утримання районів території держави та створення сприятливих умов для їх розгрому і відновлення контролю за втраченими територіями, здійснює відбиття ударів засобів повітряного нападу противника.

Водночас угруповання Об’єднаних сил проводить оборонну операцію у східній частині Донецького операційного району. Основні зусилля зосереджено на обороні Маріуполя та нанесенні вогневого ураження переважаючим силам противника.

Інші угруповання проводять оборонну операцію та ведуть оборонні бої на Слобожанському та у східній частині Таврійського напрямків. Зокрема, ЗСУ зупинили колони противника, що намагалися висунутися в бік Дніпропетровщини з боку Балаклії.

За даними Генштабу, на Сіверщині триває операція з оборони Чернігова, а на Волинському напрямку – заходи щодо підготовки всієї смуги оборони у визначеній операційній зоні вздовж державного кордону України.

Коментар: На приморському напрямку здійснюється оборона пунктів базування, морських портів на Чорному морі. Так, в Миколаївській області було сплановано та реалізовано захоплення значної кількості броньованої та автомобільної техніки противника“, – повідомили в Генштабі.

На інших напрямках частини та підрозділи ЗСУ проводять стабілізаційну операцію та виконують завдання територіальної оборони з метою недопущення наступальних дій та діяльності диверсійно-розвідувальних груп противника.

Угруповання Повітряних сил ЗСУ зосередило зусилля для відбиття ракетно-авіаційних ударів противника, протиповітряному прикритті важливих (критичних) об’єктів України та угруповань військ. Загалом станом на 6:00 втрати авіаційної техніки російських окупаційних військ становлять 88 літаків та вертольотів.

Зазначається, що деяких ворожих льотчиків, які катапультувались і вижили, знайшли українські воїни. Їм надано медичну допомогу, і вони вже дають свідчення про злочини путінського режиму проти людяності.

Коментар: Противник намагається не втратити наступального потенціалу, але в обстановці, що склалася, має великі втрати в озброєнні, техніці та особовому складі. За рахунок супротиву всього українського народу противника деморалізовано. Резерви російських окупантів, що надходять на доукомплектування підрозділів, мають вкрай низький морально-психологічний стан, через обізнаність про реальний стан справ. Ворог продовжує зазнавати втрат“, – наголосили у Генштабі ЗСУ.

Читайте також: Росія наказала ховати своїх військових у братських могилах, щоб приховати втрати в Україні

Марія Апельмон

Маша любителька побитися об заклад, про точність її прогнозу погоди. Вона знає, чи потрібно завтра брати із собою парасольку, чи краще не виходити з дому через пекельну спеку. Інколи напише прогноз погоди краще, ніж Укргідрометцентр. Окрім цього захоплюється астрологією. Полюбляє писати гороскопчики і хвалити Козерогів. Точно знає, що чекає вас сьогодні, завтра і навіть через тиждень. А ще вона не відривається від сучасної літератури (*Кідрук one love) та є поціновувачем смачного індійського чаю.

Недавні новини

Квітникарі розповіли, де потрібно ставити орхідею

Не всі поради, які роздають блогери-садівники, працюють насправді. Чимало міфів пов’язано з орхідеєю. Традиційно ця…

1 годину ago

Доля перевірить на міцність два знаки Зодіаку вже в травні

Астрологи назвали два знаки Зодіаку, у житті яких відбуватимуться не найприємніші події вже найближчим часом.…

2 години ago

У Києві чоловік жорстоко вбив товариша та спалив його речі

У Києві правоохоронці затримали чоловіка за підозрою у смертельному побитті товариша. Про це повідомила пресслужба…

3 години ago

Діти тікали з дому та жебракували в пошуках їжі: суд позбавив батьківських прав багатодітне подружжя

На Київщині багатодітних батьків, які п’ють та ведуть асоціальний спосіб життя, позбавили батьківських прав. Про…

4 години ago

Як оформити інвалідність в Україні 2024: куди звертатися та які документи необхідні

Інвалідність — втрата здоров’я, що призводить до обмеження життєдіяльності особи у зв’язку із травмою або…

6 години ago

Які документи потрібно мати з собою для отримання броні та відстрочки від мобілізації?

Перелік документів для отримання броні та відстрочки від служби в армії. Речник Полтавського обласного ТЦК…

7 години ago