Отримання податкової знижки – залишилось менше місяця!

event 17:49 Четвер 08 Грудня 2016

У поточному році  в Рівному  1299  громадян подали до податкової інспекції декларації з метою отримання  податкової зниadossag-620x330жки. На сьогодні 1245 громадянам вже повернули кошти в сумі 1,4 млн. грн.

Державна податкова інспекція у м. Рівному нагадує, що громадяни, які бажають скористатися правом на податкову знижку за підсумками звітного 2015 року, мають право не пізніше 30 грудня 2016 року подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи за 2015 рік до контролюючого органу за місцем своєї податкової адреси (реєстрації).

У разі якщо платник податку до кінця податкового року, наступного за звітним, не скористається правом на нарахування податкової знижки за наслідками звітного податкового року, таке право на наступні податкові роки не переноситься.

Звертаємо увагу, що до податкової знижки за 2015 рік дозволяється включити такі витрати:

частину суми процентів, сплачених за користування іпотечним кредитом;

пожертвування або благодійні внески неприбутковим організаціям;

– суму коштів, сплачених на користь закладів освіти для компенсації вартості навчання;

страхові платежі (внески, премії) за договорами довгострокового страхування життя та пенсійні внески в рамках недержавного пенсійного забезпечення;

суми витрат на оплату допоміжних репродуктивних технологій;

суми витрат на оплату державних послуг, пов’язаних з усиновленням дитини, включаючи сплату державного мита;

суми коштів, сплачених у зв’язку з переобладнанням транспортного засобу;

суми витрат на сплату видатків на будівництво (придбання) доступного житла, визначеного законом, у тому числі на погашення пільгового іпотечного житлового кредиту, наданого на такі цілі, та процентів за ним.

Фізична особа, яка має право скористатися податковою знижкою щодо понесених витрат, на вимогу контролюючого органу, крім декларації про майновий стан і доходи, надає: відповідні платіжні та розрахункові документи, зокрема, квитанції, фіскальні або товарні чеки, прибуткові касові ордери; договір з навчальним закладом; довідку про отримані у звітному році доходи; документи, які підтверджують ступінь споріднення;тощо.

Для прискорення проведення контролюючим органом розрахунку сум, що підлягають поверненню з бюджету, і забезпечення правильності визначення зазначених сум доцільно надавати до контролюючого органу копії зазначених документів.

 

Теги:
Останні новини
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward