Чайник заміняє душ для сотень дітей з дитячих будинків у Рівному

event 22:25 Середа 25 Січня 2017 НАШІ ІНІЦІАТИВИ

6, 7, 8 січня 2017 року у Рівному на Різдвяні свята у жителів цілого мікрорайону міста Рівне, майже три доби в оселях була температура 8-10 градусів тепла.  Особливо така дітиJPG температура стала вкрай небезпечною для діток двох дитячих будинків, де перебувало більше 200 дітей, серед яких є  зовсім маленькі дошкільнята.

Більше того, у дитячих будинках упродовж 2016-2017 років повністю відсутня подача гарячої води, в результаті працівники дитячих будинків дітей-сиріт  змушенні мити «з чайників». Щоб врятувати дітей від переохолодження, вихователі,  зібрали їх  в окремих  кімнатах, включали електричні обігрівачі і так протримати три доби (https://www.youtube.com/watch?v=9N5Y-v_UMYY&feature=youtu.be).

У «Рівненському спеціалізованому будинку дитини», ситуація взагалі була критичною, тому що там перебували немовлята.

Відповідальні особи облдержадміністрації, взагалі дали вказівку лікарям, вихователям приховувати будь-яку інформацію про захворюваність серед дітей після порушення санітарно-гігієнічних норм, температурного режиму, переохолодження, і ні в якому разі  не розголошувати інформацію про захворюваність на пневмонію, простудні та інші захворювання.

Проблеми розпочались після того, як у 2016 році теплопостачання двох дитячих будинків, Рівненської обласної онкологічної лікарні, Рівненської міської лікарні № 2 та декількох багатоквартирних будинків передали приватній компанії “УКРТЕПЛО РІВНЕ”.

Спочатку ТОВ “УКРТЕПЛО РІВНЕ” виграло тендер на обслуговування обласного онкодеспансеру. Міськвиконком надав йому дозвіл застосовувати тариф на виробництво теплової енергії в сумі 931,86 гривні за одну гігакалорію.

 Компанію «УКРТЕПЛО РІВНЕ» пов’язують з пост-майданним керівництвом  Рівненської облдержадміністрації.  Великі за площею комунальні заклади вивели з системи центрального теплопостачання міста, і завели на ринок теплопостачання  структуру засновками якої виявились офшорна компанія з Шотландії (ІТАЛІЯ НЕТВОРК ЕЛ. ПІ (ITALIA NETWORK LP) ШОТЛАНДІЯ, М. ЕДИНБУРГ ВУЛ. МОНТГОМЕРІ СТРІТ БУД. 78 СЬЮТ 2) і мешканці м. Одеса і  м. Києва.

Далі, ТОВ «Рівнетеплоенерго»  зобов’язаличерез через сесію Рівнеради               16 червня 2016 року    котельню з обладнанням загальною вартістю у 232 тисячі 46 гривень “ТОВ УКРТЕПЛО РІВНЕ” у суборенду. Котельня, незважаючи на ці махінації, і далі належить Територіальній громаді Рівного, але прибутки отримує офшор з далекої Шотландії.

Рівненська обласна рада перерахувала  мільйони гривень ТОВ «УКРТЕПЛО РІВНЕ»  (облрада відмовляється надати інформацію про суму коштів – див. фото)  передбачені в бюджеті області на опалення зазначених комунальних закладів.

Без конкурсу, відкритого розгляду інвестиційних пропозицій цій структурі надали можливості за сприяння Рівненської облдержадміністрації і облради опалювати  комунальні заклади, багатоквартирні будинки  та загалом житловий фонд цілого мікрорайону.

Посадовці пригрозили звільненням керівництву та працівникам котельні, щоб не розголошували про проблему. Викиди в атмосферу перевищують всі  норми,  так як не встановили ніяких фільтрів , отруюють  населення. Виграли тендер на опалення серйозних  об’єктів (70 тисяч м. кв.), за все з бюджету все платиться авансами та ніколи немає заборгованості.
Для звітності з котельні подають гарячу воду по манометрам, а спеціально знижуючи тиск в системі подачі води, –  доходить холодною.
Опалюють не спеціалізованим високалорійним паливом,  а сирими відходами деревини та іншими відходами. За неякісне опалення люди та соціальні об’єкти сплачують повну суму.
20170126_093902 20170126_095112

Власники «Укртепло Рівне» з метою отримання надприбутків свідомо використовували паливо неналежної якості, невідповідно до нормативів, а після того як інформація стала відома ЗМІ і громадськості, перекинути відповідальні на окремих працівників, до речі деякі з них не були навіть офіційно влаштовані на роботу на потенційно-небезпечному об’єкті.

СЮЖЕТ ТСН (Телеканал 1+1): http://tsn.ua/video/video-novini/mikrorayon-rivnogo-postrazhdav-vid-diy-gore-pracivnikiv-kotelni.html

  «В той час, коли наші керманичі облдержадміністрації і облради, які відповідають посадою і за кримінальним кодексом за життєзабезпечення цих дитячий будинків, жерли на свята навіть не червону, а чорну ікру, італійський пармезан і французький рокфор, запивали це все «віски» за 300 доларів, –  маленькі дітки, сироти мерзли  в цій дні в одній кімнаті і їх мили з чайника. У «Рівненському будинку дитини» взагалі перебували немовлята, від яких відмовились батьки.

Посадовці-реальні власники котельні  котельні економили бюджетні кошти на опалені лікарень і дитячих будинків. У цій справі є прямі ознаки змови групи чиновників  і покарання їх за статтями 364 і 365 Кримінального кодексу зловживання владою з метою визиску. Ми вже готуємо документи у відповідні органи, тому що, як нам стало відомо, ці злочини намагаються приховати, і щодо власників котельні не буде застосовано ніяких санкцій», – повідомив керівник проектів ГО «Час-Дій» Олександр Лащук.

облрада засновники

 

 

Теги:
Останні новини
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
11.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward