У світі сьогодні відзначається День плюшевого ведмедика Вінні Пуха

event 12:09 Вівторок 18 Січня 2022 БЛОГ

Вінні Пух став одним з найвідоміших героїв дитячої літератури XX століття.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Дата обрана не випадково – цього дня   народився автор книги про нього Алан Мілн. І нехай свято не є офіційним, воно дає привід кожному познайомитись із зворушливою історією створення казкового персонажа.

Як відомо з найпопулярнішої версії, влітку 1921 Мілн подарував плюшевого ведмедя своєму синові на день народження. Іграшка так сильно сподобалася дитині, що він майже ніколи не розлучався з нею. Як вважається, саме син та його плюшеве ведмежа стали прототипами майбутніх казкових героїв.

На іншу думку, прообразом Пуха стала не іграшка Крістофера Робіна, а плюшеве ведмежа на ім’я Ворчун сина художника Ернеста Шепарда.

Ще одна версія свідчить, що прототипом казкового ведмежа стала ведмедиця в Лондонському зоопарку, яку туди переселили під час Першої світової війни. Її назвали Вінні, за місцем народження – озером Вінніпег. Саме в зоопарку з клишоногою познайомився маленький Крістофер Робін Мілн, який згодом перейнявся любов’ю до бурого звіра. Ставлення сина до ведмедиці, яку він часто відвідував і пригощав смаколиками, надихнуло Мілна-старшого почати писати розповіді про Вінні-Пуха та його друзів.

Перша розповідь про Вінні під назвою «Неправильні бджоли» була опублікована в лондонській газеті «Вечірні новини» на Різдво у 1925 році. Перша ж книга вийшла роком пізніше і включала вже десять історій про непосидючого ведмежа і його компанію. Пізніше, 1928 року, вийшла ще одна книга — «Будинок на Пуховому узліссі», куди увійшли ще десять історій про Вінні.

Читайте також: “MuseumSelfieDay”: у Рівненському краєзнавчому музеї закликають долучитися до флешмобу

Згодом Вінні Пух став одним з найвідоміших героїв дитячої літератури XX століття. Цикл про Вінні-Пуха затьмарив усю досить різноманітну й популярну свого часу дорослу творчість Мілна. Усі його спроби вирватися з лап іграшкового ведмедя виявилися безуспішними. Сам Мілн тяжко переживав такий збіг обставин, адже не вважав себе дитячим письменником.

Джерело

Автор:
Теги: ведмідь
Останні новини
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward