Шаурма по-домашньому: найкращий рецепт

event 16:42 Середа 01 Вересня 2021 БЛОГ

Довго шукали рецепт справжньої шаурми? Не просто лаваша з курячим м’ясом. Справжня шаурма це ситна, з великою кількістю м’яса і овочів, з чудовим соусом, страва.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Продукти (на 2 порції)

Лаваш тонкий – 2 листи

Куряче філе (велике) – 1 шт.

Сир твердий – 200-250 г

Капуста білокачанна – 150 г

Морква по-корейськи – 150 г

Огірки мариновані – 2 невеликих

Помідор свіжий – 1 шт.

Майонез – 5-6 ст. ложок

Сметана – 2 ст. ложки

Зелень свіжа (петрушка, кріп) – 0,5 невеликого пучка

Часник – 2-4 зубчики (до свого смаку)

Рослинна олія для смаження – 2 ст. ложки

Паприка мелена – 2 ч. Л.

Перець каєнський – 1 щіпка (до свого смаку)

Часник сушений гранульований – 1 ч. л.

Приправа для курки – 2 ч. л.

Перець чорний мелений – (до свого смаку)

Сіль – (до свого смаку)

Приготування

Шаурма це перш за все курка, тому для початку займемося нею. Розріжемо куряче філе на слайси. З одного філе вийде десь 4-5 шматочків. Гарненько посолимо курку. Приправимо сушеним часником, паприкою меленої, приправою для курки, каєнським перцем і чорним меленим перцем. Заправимо рослинною олією і перемішаємо. Залишимо куряче філе маринуватися – від 15 хвилин до 1 години. 

Приступимо до приготування соусу, шаурма просто не може існувати без нього. Змішаємо сметану і майонез. Наріжемо дрібно зелень і відправимо в соус. Додамо зубчики часнику, очищені і видавлені через прес. Перемішати і залишити соус настоюватися. 

Тепер займемося нарізкою овочів. Капусту потрібно нашаткувати досить дрібно. Мариновані огірки (можна взяти солоні або свіжі) наріжемо слайсами (тонкими пластинками). Сир натерти на дрібній тертці. Розігріємо сковороду-гриль. Наллємо і рівномірно розподілимо одну ложку рослинної олії. Викладемо промаринуватися курку на сковороду. Будемо смажити шматочки курячого філе до рум’яної, приблизно по 7-8 хвилин з кожного боку. Поки курка смажиться, займемося нарізкою помідорів. 

Ріжемо помідори в останню чергу, тому що вони швидко пускають сік. Викладемо готові шматочки курки на фольгу і довільно завернемо. Залишимо на 5 хвилин в стороні, щоб смажене філе було соковитіше. Потім нарізаємо курку більш дрібними шматочками. Розгорнемо лист лаваша. Смажимо половиною соусу поверхню лаваша за розміром майбутньої шаурми, відступаючи від краю на ширину, трохи більшу, ніж розмір шаурми, щоб накрити потім начинку цим вільним краєм. Поділимо всі інгредієнти навпіл і викладемо на лаваш, змащений соусом, шарами.

Перший шар – куряче м’ясо. Другий – капуста. Третій – огірки. 

Четвертий – помідори. П’ятий – корейська морквина. Для соковитості можна змастити морква ложкою майонезу. Шостий шар – сир. Не шкодуйте його, так буде смачніше. 

Тепер приступимо до закручування шаурми. Накриваємо начинку меншим вільним краєм лаваша. Потім підвертаємо нижній і верхній край. І загортаємо начинку в лаваш у вигляді рулету.

Формуємо другу шаурму, повторюючи ті ж кроки. Розігріваємо сковороду-гриль (попередньо миємо її або ретельно витираємо паперовим рушником після обсмажування курки). Викладаємо шаурму на сковороду. Обсмажуємо шаурму з двох сторін. Як тільки все всередині гарненько прогріється, а лаваш стане рум’яним і хрустким, – викладаємо готову домашню шаурму на тарілку і подаємо.

Читайте також: Аджика на зиму: найкращий рецепт

Останні новини
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
11.04.2024, Четвер
10.04.2024, Середа
09.04.2024, Вівторок
08.04.2024, Понеділок
Читати більше новинarrow_forward