Рецепт класичних сирників з борошном на сковороді

event 13:46 П’ятниця 24 Вересня 2021 БЛОГ

Сирники – страва по-особливому тепла й домашня, що викликає найприємніші асоціації.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Найчастіше ці кругленькі шайбочки присмачують родзинками, проте підійдуть й інші сухофрукти або ж свіжі фрукти. Подають ніжні сирники з медом, згущеним молоком, варенням чи посипають цукровою пудрою.

Вам знадобиться:

  •  0,5 кг жирного сиру;
  • 6 ст.л. пшеничного борошна;
  • 4 ст.л. без гірки цукру-піску;
  • 1 велике яйце;
  • 1 ст.л. цукрової пудри;
  • 4 ст.л. рослинної олії для смаження.

Приготування:

Секрет дуже смачних сирників в підготовці сиру: його потрібно перетерти через дрібне сито та віджати від вологи. Бажано використовувати 9% сир, щоб тісто вийшло еластичним, а в процесі смаження не тріснуло, а навпаки — зберегло форму.

Також не використовуйте багато яєць: в класичному рецепті сирників використовується 1 яйце, максимум 2, якщо вони маленькі. Якщо взяти більше, тісто стане занадто текучим.

Не варто додавати й занадто багато цукру — при смаженні воно підгоратиме. Краще подайте десерт з солодкими доповненнями: мед, джем, шоколадний топінг тощо.

  1. Ретельно перетріть сир через сито, щоб розбити всі грудочки. Як варіант, використовуйте блендер або м’ясорубку з дрібними ґратами. Якщо вам попався занадто сухий сир, додайте в нього кілька ложок сметани при подрібненні.
  1. Додайте яйце, цукор і добре перемішайте.
  1. Коли кристали цукру розтануть, просійте в суміш борошно. Вимішуйте ложкою до тих пір, поки вона не стане однорідною та буде тримати форму. Кількість борошна можна регулювати: якщо тісто вийшло занадто вологе, використовуйте на 0,5 ст.л. більше, але не перестарайтеся.
  1. Щоб при ліпленні тісто не липло до рук, змочіть їх водою або рослинною олією. Якщо тісто дуже липке, сформуйте заготовки за допомогою двох столових ложок, потім обваляйте в борошні та вже потім руками надавайте потрібну форму. Для отримання ідеально рівної форми розкачайте тісто в пласт, товщиною 1 см і виріжте заготовки за допомогою склянки. Однак такий спосіб підходить, тільки якщо ви використовували домашній крупінчатий сир, і тісто вийшло щільним. З магазинної сирної маси вийде рідкувате тісто, з якого вирізати рівні заготовки не вийде. Вказану кількість інгредієнтів розрахована приблизно 12 оладків.
  1. Обсмажуючи сирники на сковороді, включайте середній вогонь, щоб серединка встигла добре прожаритися. Щоб вийшло соковитіше, накривайте сковороду кришкою під час приготування. Після обсмажування викладайте сирники на паперовий рушник. Це зменшить кількість жиру в готовій страві.
  1. Найсмачніше подавати їх гарячими, коли корочка ще апетитно хрумтить. Для ідеальної подачі купіть морозиво пломбір, полийте джемом або топінгом.


Читайте також: Квашена капуста: простий та швидкий рецепт

Джерело

Останні новини
18.03.2024, Понеділок
17.03.2024, Неділя
16.03.2024, Субота
15.03.2024, П’ятниця
14.03.2024, Четвер
13.03.2024, Середа
12.03.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward