Небезпека сухофруктів: про що попереджають дієтологи?

event 12:51 Середа 02 Лютого 2022 БЛОГ
сухофрукти

Сухофрукти мають ряд позитивних властивостей і в розумних дозах корисні для здоров’я. Однак ховаються в них і певні небезпеки, про які попереджають дієтологи. Які небезпеки ховаються в сухофруктах читайте нижче.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Сухофрукти називають корисним перекусом, але в них міститься значна кількість цукру, а ще вони досить калорійні. Щоб уникнути негативного ефекту, важливо вживати їх помірно, зловживання загрожує набором ваги, підвищеним ризиком розвитку діабету і серцево-судинних недуг.

На прилавках магазинів, нам часто продають сухофрукти, які часто оброблені сульфатами. Від нормального продукту їх відрізняє більш привабливий блискучий зовнішній вигляд. Зазвичай після висушування фруктів ті втрачають вологу і зморщуються, тому не завжди здаються апетитними візуально.

Читайте також: Науковці з’ясували, які жінки схильні часто симулювати оргазм

Зберігати продукт теж потрібно правильно. Якщо він знаходиться у вологому середовищі, то це провокує утворення цвілі. Втім, загрози для здоров’я вона не несе і може змитися водою.

Переваги сухофруктів. Перш за все вони дуже поживні, навіть невеликої кількості вистачить для насичення і отримання запасу енергії. У продукті багато вітамінів і корисних речовин, він багатий антиоксидантами, здатними уповільнювати процес старіння, а також клітковиною, магнієм і калієм.

Хоча цукру в сухофруктах багато, він там має природне походження. Якщо є тяга до солодкого, корисніше буде перекусити фініком або декількома чорносливами, ніж покупним тортом з сумнівним складом. Переваги продукт має і для травлення, оскільки багатий клітковиною і стимулює роботу кишечника. Навіть мінімальної кількості сухофруктів в раціоні досить, щоб поліпшити роботу шлунково-кишкового тракту.

Стати автором!
Якщо Ви хочете вести свій блог на сайті Час-Дій, напишіть нам: [email protected]

Джерело

Останні новини
29.03.2024, П’ятниця
28.03.2024, Четвер
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
Читати більше новинarrow_forward