БЛОГ

Названа головна помилка при варінні макаронів, яку найчастіше допускають господині

Макаронні вироби – одні із найпопулярніших продуктів харчування. Готуються вони швидко і просто, подавати макарони можна до м’ясних, рибних, овочевих страв, а також подавати на десерт. Головне, уникати помилок при варінні макаронів, щоб вони не втратили корисних властивостей.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Помилково вважається, що макарони сприяють набору зайвої ваги і не мають жодної користі організму. Насправді, це не так. Макаронні вироби з твердих сортів пшениці багаті на вітаміни, мікроелементи і складні вуглеводи, які знижують рівень “шкідливого” холестерину.

У жодному разі не можна варити макарони у воді до повної готовності. Це не тільки зіпсує смак страви, а й позбавить її левової частки корисних речовин. Готуйте макаронні вироби до стану al dente, залишаючи трохи недовареними. Це дозволить зберегти цінні харчові волокна та вітаміни.

Найпоширеніша помилка при варінні макаронів, яку припускаються більшість українських господарок – це промивання готових макаронів холодною водою. Варити макаронні вироби слід у великій кількості підсоленої рідини. У процесі приготування додайте в каструлю ложку олії. Це не дозволить макаронам злипнутись і їх не треба буде промивати.

Марія Апельмон

Маша любителька побитися об заклад, про точність її прогнозу погоди. Вона знає, чи потрібно завтра брати із собою парасольку, чи краще не виходити з дому через пекельну спеку. Інколи напише прогноз погоди краще, ніж Укргідрометцентр. Окрім цього захоплюється астрологією. Полюбляє писати гороскопчики і хвалити Козерогів. Точно знає, що чекає вас сьогодні, завтра і навіть через тиждень. А ще вона не відривається від сучасної літератури (*Кідрук one love) та є поціновувачем смачного індійського чаю.

Недавні новини

Чим неприпустимо підживлювати троянди: опіків не уникнути

Троянди потребують уваги в догляді. І вибір добрив та засобів для підживлення має критичне значення.…

2 хв. ago

У «Дії» скоро з’являться ветеранські е-посвідчення

Запуск електронних посвідчень для ветеранів у «Дії» відбудеться через два місяці. Про це повідомляє Мінветеранів.…

11 хв. ago

В Уряді відповіли, чи буде Україна примусово повертати чоловіків з-за кордону

Українська влада не буде примусово повертати чоловіків призовного віку з-за кордону.  Про це заявила віцепремʼєр-міністр…

26 хв. ago

Єврокомісія перевіряє Facebook та Instagram через недостатню протидію російській дезінформації

У вівторок, 30 квітня, Європейська комісія розпочала перевірку Facebook та Instagram, що належать Meta, через…

49 хв. ago

Як позбутися фітофтори на помідорах: прості дієві засоби

Фітофтороз – грибкове захворювання багатьох рослин. Помідори не виняток. Причини виникнення фітофторозу на помідорах можуть…

1 годину ago

Священник відповів, чи можна читати молитви зі смартфона

Протоієрей церкви Святителя Іоана в Ужгороді, Віктор Палош, поділився своїми роздумами щодо можливості молитися за…

1 годину ago