Литі диски на Tireshop

event 16:03 Середа 11 Серпня 2021 БЛОГ
Литі диски

На ходові характеристики автомобіля і на витрату палива впливає не тільки правильний підбір шин, але і дисків. Вони є базовими елементами колеса. Від вибору дисків залежить динаміка автомобіля, плавність його ходу і ударне навантаження на ходову.

Литі диски на авто на tireshop.ua/diski доступні в широкому асортименті. Тут зібрані продукти високої якості від найпопулярніших виробників. В наявності представлено безліч варіантів як для легкових автомобілів, так і для позашляховиків, мікроавтобусів або вантажних машин.

Через інтернет-магазин дисків можна замовити доставку вподобаного товару в будь-яку точку України. Жителі і гості столиці мають можливість самостійно забрати покришки або диски прямо зі складу в Києві.

Види дисків

Залежно від способу виготовлення і складу, автомобільні диски діляться на наступні види:

  • литі;
  • штамповані;
  • ковані;
  • збірні.

Найбільш поширеними є перші два варіанти. Ковані зустрічаються набагато рідше, а ось збірні відносяться до категорії екзотичних і унікальних дисків.

Литі диски

Свою назву литі диски отримали завдяки способу їх виробництва. Їх виготовляють шляхом лиття в спеціально заготовлену матрицю. Такі диски часто ще називають легкосплавними. У їх виробництві використовується не сталь, а сплави з більш легких матеріалів. Найчастіше застосовується алюміній. Але для більш дорогих моделей використовуються магнієві, титанові або інші високотехнологічні і дорогі сплави.

Литі диски можуть бути додатково забарвленими, лакованими або полірованими. Все це впливає на їх ціну і дизайн.

У порівнянні з металевими дисками, литі мають набагато меншою масою, більшою корозійну стійкість і міцність. Також вони виділяються естетичністю і оригінальним зовнішнім виглядом.

Завдяки застосуванню спеціальних сплавів литий диск не іржавіє, навіть якщо на ньому присутні поверхневі ушкодження. Також він здатний витримати більш сильні удари і навантаження, при цьому не деформуючись.

Особливість виробництва дозволяє випускати автомобільні диски з абсолютно різним дизайном, в порівнянні з “штампуванням”;. Але це позначається і на ціні, так як витрати на виготовлення такого продукту значно вище. Легкосплавні диски піддаються фарбуванню, тому часто можна зустріти моделі одного і того ж дизайну, але в різних колірних оформленнях.

Крім плюсів, є один вагомий недолік. Литі диски хоч і міцніше, але є більш жорсткими. Вони не деформуються при ударах, але зате це навантаження більшою мірою передається на підвіску.

Також якщо сила удару перевищить допустиме значення, яке може витримати такий диск, він може не тільки деформуватися, а й тріснути або розколотися. При наявності спеціального обладнання їх ремонт можливий, але обійдеться значно дорожче, ніж обслуговування “штампування”;. До того ж, у багатьох країнах, особливо в Європі, наявність тріщин на легкосплавних дисках або їх ремонт шляхом зварювальних робіт категорично заборонений.

“Штампування” ж є більш еластичним. При ударах воно легше деформується, але усуваються такі дефекти досить швидко і відносно недорого. Тому багато автовласників вважають за краще на зимовий період ставити металеві диски, а на літній час перевзуватися на легкосплавні, які значно краще відчуваються на асфальтованих дорогах.

Теги: реклама
Останні новини
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward