Як підготувати шкіру до настання весни: правила догляду

event 11:26 Середа 09 Лютого 2022 БЛОГ
шкіра

Від нестачі сонячного світла, впливу морозного повітря на вулиці та сухого в приміщеннях страждає шкіра. Щоб підготувати її до настання весни, слід дотримуватися кількох нескладних правил.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Догляд за шкірою передбачає виконання певних процедур:

  • очищення;
  • відлущування;
  • тонізації;
  • зволоження;
  • спеціального догляду.

Очищення

Чистота — запорука здоров’я, що повною мірою належить до шкіри. При підготовці до настання весни рекомендується віддавати перевагу гелям і пінкам для вмивання, а не жирному молочку. Ці засоби допоможуть видалити забруднення і підготувати шкіру до наступних етапів догляду.

Відлущування

Для відновлення шкіри потрібно видалити мертві клітини. Це поліпшить зовнішній вигляд, а також допоможе кремам і сироваткам швидше та ефективніше виконувати свої функції. Вибір скрабу або гоммажу для відлущування, а також періодичність процедур залежать від типу шкіри. В середньому проводити відлущування рекомендується два-три рази на тиждень, відстежуючи реакцію шкіри.

Читайте також: Лікарі назвали 3 продукти, які пригнічують нашу імунну систему

Тонізування

Ця процедура допомагає поліпшити кровообіг і прискорити обмін в клітинах, а також дарує відчуття свіжості та бадьорості. Тоніки для шкіри відрізняються за складом, в залежності від типу шкіри. Можна застосовувати для тонізації кубики льоду, водячи ними по масажних лініях обличчя. Якщо заморозити не воду, а відвар або настій цілющих трав, ефект буде ще більш помітним. Однак використовувати лід не можна власникам чутливої шкіри та людям, у яких є проблеми з судинами.

Зволоження

У передвесільний період рекомендується змінити щільні зимові креми на засоби з легшою текстурою. При їх виборі слід звертати увагу на додаткові компоненти: сік алое вера, відвари трав, екстракти ягід і фруктів. Якщо погода радує сонячними днями, бажано вибирати креми з SPF-захистом.

Спеціальний догляд

Якщо є можливість, рекомендується відвідати фахівця в області косметології, який допоможе визначити проблеми шкіри й вибрати засоби по догляду. Косметолог також може запропонувати методи, які недоступні в домашніх умовах.

Джерело

Останні новини
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward