День сестри 7 серпня: історія, традиції та привітання

event 18:00 Субота 06 Серпня 2022 БЛОГ
sister3

День сестри не такий популярний в нашій країні, як День матері чи батька, але є не менш важливим, тому що ці члени родини так само рідні, як і наші батьки. Цей день, це чудова нагода порадувати своїх близьких та провести з ними час. Традиційно, це свято відзначають в першу неділю серпня. Ми підготували для вас привітання з Днем сестри та ще коротку історію цього дня.

Історія і традиції

Традиція святкування Дня братів і сестер прийшла з США, ідейною натхненницею свята стала Клаудія Еварт. Вона рано втратила брата і сестру, тому в пам’ять про них вирішила влаштувати свято.

Жінка звернулася до суспільства із закликом пам’ятати про близьких людей, якими є брати й сестри, і цінувати саму можливість відчути тепло, турботу, а також пам’ятати про те, сам факт того, що ви маєте сестру, є дивом.

Вперше свято пройшло в 1998 році та згодом почало набирати популярності в США й інших країнах світу. Згодом у нього також з’явилися традиції. Наприклад, в цей день заведено дарувати подарунки братам і сестрам, а також влаштовувати сімейні застілля.

Варто зазначити, що відповідне національний свято є і в Індії. Воно називається Ракша-бандхана і відзначається в другій половині літа. У цей день сестра пов’язує на зап’ясті брата священну пов’язку або шнурок, який, згідно з переказами, повинен захищати від злих сил. 

Брат, своєю чергою, підносить сестрі подарунок, обіцяючи захищати її все життя і допомагати. Це національне свято стоїть на сторожі сімейних цінностей і покликане постійно нагадувати найближчим спорідненим душам про необхідність взаємної любові й взаємодопомоги. 

В цей день варто забути старі образи й піти назустріч зміцненню ваших взаємостосунків. Потрібно провести цей день у родинному колі та піддатись спогадам про спільне дитинство – перші синці на колінах або спільні дитячі витівки. 

Привітання і листівки

Як добре, що у мене є ти –

Рідна кров, надійна опора,

І кожен день молю я всіх святих,

Щоб між нами не траплялися сварки.

І в цей день долі дякую

За те, що ти живеш на світі цьому.

Я рідко кажу, але я люблю,

Люблю тебе, твої закиди й поради!

***

Пам’ятаєш, в дитинстві ми бились?

І сварились, бувало, не раз…

Ну а потім так щиро мирились –

Не могли розлучити вже нас!

Ті часи проминули миттєво,

Вже дорослі ми стали давно…

Але сестра – це суттєво,

І найближчі вони все одно!

***

Сестричко люба, найрідніша,

Мені найближча ти в житті!

Давай згадаєм наймиліші

Ті дні дитинства золоті!

Були і радощі, і сльози,

І конкуренція, і сміх…

Та знай: ніякі бурі й грози

Не змінять почуттів моїх!

Тебе вітаю я зі святом,

І кажу впевнено ще раз:

Людей навколо є багато,

Та з них немає ближчих нас!

Останні новини
18.03.2024, Понеділок
17.03.2024, Неділя
16.03.2024, Субота
15.03.2024, П’ятниця
14.03.2024, Четвер
13.03.2024, Середа
12.03.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward