Чому блок живлення не заряджає ноутбук?

event 16:21 П’ятниця 26 Лютого 2021 БЛОГ

Якщо ваш ноутбук підключений до мережі, але не заряджається, ваша робота може перешкодити. Очевидно, ви не зможете користуватися ноутбуком, як тільки батарея розрядиться. Але в багатьох випадках ви можете зрозуміти, де проблема зарядки, щоб її виправити. Але в деяких випадках, єдине рішення – замінити зарядку. Тому ви можете перевірити доступні моделі блоків живлення для вашого ноутбука в магазині https://zeto.ua/category/bloki-pitaniya.html.

Скоротіть використання ресурсів

Існує ймовірність того, що ваша батарея не заряджається, навіть коли вона підключена до мережі, не пов’язана з обладнанням. Якщо ваш ноутбук працює надзвичайно інтенсивно, зарядний пристрій може не поповнювати батарею досить швидко.

Наприклад, якщо ваш ноутбук нагрівається, вентилятор повинен більше працювати, щоб охолодити його, що забирає більше заряду акумулятора. Коли у вас одразу працює багато енергоємних програм та процесів, вони з високою швидкістю забирають більше заряду акумулятора. Відкрийте диспетчер завдань ( Ctrl + Shift + Delete ), щоб перевірити поточне використання ресурсів.

Якщо ви підозрюєте, що це є коренем вашої проблеми із заряджанням, спробуйте закрити деякі програми та / або вимкнути ПК, щоб він охолодився. Після того, як він нормалізується, увімкніть живлення та перевірте, чи може ваш зарядний пристрій встигати за батареєю при звичайному навантаженні.

Перевірте Windows і Lenovo Power Options

Інші проблеми з програмним забезпеченням також можуть призвести до того, що акумулятор вашого ноутбука не заряджається. Незважаючи на те, що в планах живлення Windows немає конкретних опцій, які могли б перешкодити заряджанню акумулятора, можливо, ваша система налаштована на вимкнення при певному рівні батареї або подібному.

Відвідайте сторінку налаштувань живлення Windows, перейшовши до Налаштування> Система> Живлення та режим сну та клацнувши Додаткові налаштування живлення праворуч. Там натисніть Змінити налаштування плану поруч із поточним планом.

Ви можете натиснути Змінити розширені налаштування живлення, якщо хочете переглянути їх, але найпростіше просто вибрати Відновити налаштування за замовчуванням для цього плану. Подивіться, чи це щось змінює.

Якщо у вас ноутбук Lenovo, існує спеціальний додаток від виробника, який може спричинити проблему із зарядкою. Використовуйте меню “Пуск” для пошуку Lenovo Vantage ( у старих системах називається Lenovo Settings ).

Після його відкриття натисніть кнопку живлення на панелі налаштування обладнання, а потім прокрутіть вниз, щоб знайти поріг заряду. Якщо ввімкнено повзунок порогового значення заряду акумулятора, ви можете вибрати мінімальний і максимальний відсоток заряду акумулятора для зарядки.

Наприклад, якщо ви вибрали 50 відсотків для початку зарядки, коли нижче, і 80 відсотків для початку зарядки, ваш ноутбук почне заряджатися, коли він знизиться до 50 відсотків і зупиниться, коли відновиться до 80 відсотків. Це може призвести до того, що ваш ноутбук перестане заряджатись, як ви очікуєте, тому спробуйте вимкнути це, якщо це ввімкнено.

Оновіть або перевстановіть драйвери акумулятора

Оскільки ваш акумулятор є зовнішнім пристроєм, Windows використовує певні драйвери для належного взаємодії з ним. Якщо ваш ноутбук все ще підключений до мережі і не заряджається, оновлення або вилучення цих драйверів може запустити процес зарядки.

Клацніть правою кнопкою миші на кнопці Пуск або натисніть Win + X, а потім виберіть Диспетчер пристроїв у меню, що з’явиться. Розгорніть розділ “Акумулятори”, і ви побачите два записи: адаптер змінного струму Microsoft та акумулятор, сумісний із технологією керування, сумісний з ACPI.

Клацніть правою кнопкою миші на кожному з них і виберіть Оновити драйвер, є ймовірність, що це не знайде жодних оновлень, але варто спробувати. Ви можете спробувати оновити драйвери вручну, але виробник ноутбука, ймовірно, не надає певного для акумулятора.

Якщо оновлення нічого не дає, клацніть правою кнопкою миші на кожному з драйверів акумулятора та виберіть Видалити пристрій. Це призведе до того, що ваш ноутбук перестане взаємодіяти з акумулятором, але драйвер перевстановить, коли ви перезавантажитеся, тому не хвилюйтеся.

Після перезавантаження дозвольте Windows перевстановити драйвер акумулятора, і, сподіваємось, він знову почне заряджатися. Якщо це не допомогло, повторіть процес, але після вимкнення після видалення вимкніть зарядний пристрій, вийміть акумулятор, а потім поверніть все назад і знову увімкніть ПК.

Спробуйте інший зарядний пристрій

На даний момент ви спробували все, що не коштує грошей. Останнім рішенням є замовлення нового ноутбучного зарядного пристрою (або використання його у друга, якщо у них однаковий ноутбук) і перевірка, чи це працює.

Хоча ви знайдете дешеві зарядні пристрої сторонніх виробників на Amazon та інших магазинах, ми рекомендуємо використовувати офіційний зарядний пристрій, якщо це можливо. Запчастини сторонніх виробників часто не відповідають стандартам якості оригінальних компонентів, а у випадку зарядного пристрою використання дешевого може зашкодити вашому ноутбуку або навіть спричинити пожежу.

Якщо оригінальний зарядний пристрій не доступний, перегляньте відгуки, щоб переконатися, що будь-який вибраний зарядний пристрій безпечний.

Підключено до мережі і вже заряджається

Будемо сподіватися, що деякі з наведених вище кроків виправили проблему із зарядкою вашого ноутбука. Якщо проблема все ще залишається, частина ноутбука може бути пошкоджена, що призведе до неправильної роботи акумулятора. Вам слід принести його до сервісного центру ноутбуків, щоб подивитися його фахівець – вони можуть порекомендувати замінити акумулятор.

Майте на увазі, що батареї зношуються з віком. Після певної кількості циклів жодна батарея не затримає стільки заряду, як раніше. Але якщо ваша батарея повністю не вистрілена, вона повинна зарядитися хоча б дещо.

*Публікується на правах реклами.

Теги:
Останні новини
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward